Al twintig jaar komen ze regelmatig op Ibiza en onderhand even lang droomde het Engelse stel, Oli en Neetu, al over een eigen huis op het eiland. Een droom die afgelopen jaar in vervulling is gekomen met de aankoop van ‘hun’ Can Palermo Soho. Er is hard gewerkt om later dit jaar het plaatje compleet te maken: een permanente verhuizing naar het eiland.

Het stel woont momenteel nog in Londen, maar het is tijd voor een complete ‘lifestyle change’ zoals ze het zelf noemen. Oli: “We houden van Londen, maar het is tijd voor verandering. We brengen al twintig jaar regelmatig tijd door op Ibiza en dat is voor ons zo’n magische plek die zoveel bijzondere gevoelens oproept, elke keer dat we er zijn, dat het voelt als een logische en natuurlijke vervolgstap in ons leven.”

Verschillen en overeenkomsten
Ze noemen het weliswaar een complete ‘lifestyle change’, de verhuizing van Londen naar Ibiza, maar tegelijkertijd onderstrepen Oli en Neetu ook de overeenkomsten. “Ibiza heeft zoveel te bieden, fantastisch weer, prachtige stranden en landschappen, een geweldige mix van mensen, maar zeker ook de high-end voorzieningen en comfort die we vanuit ons leven in Engeland gewend zijn. Bovendien is het slechts twee uurtjes vliegen waardoor we ook zeker niet het contact met onze vrienden en familie zullen verliezen. We kunnen het hele jaar door makkelijk en snel even op en neer.”

Niets wat de verwezenlijking van hun droom dus eigenlijk in de weg stond. Vandaar dat afgelopen jaar de eerste stap werd gezet en een villa op het eiland werd gekocht waarna een flinke renovatie volgde. “Dat was hoog nodig om het huis aan al onze wensen te laten voldoen.” Het stel viel meteen als een blok voor deze villa in Bauhaus-stijl. “Vooral door de mooi strakke lijnen en grote glaspartijen van vloer tot plafond. Vanuit onze villa hebben we een prachtig uitzicht over Ibiza Stad, vooral in de avonduren spectaculair om te zien.Toen het tweetal de villa, die inmiddels de naam Can Palermo Soho draagt, kocht, verkeerde deze in een zeer verwaarloosde staat. “Gelukkig zagen we het karakter en het potentieel van het huis door die verwaarlozing heen. Er was heel wat werk, maar ook liefde en zorg nodig om het om te toveren tot het huidige pareltje.” Een proces dat uiteindelijk slechts zo’n negen maanden in beslag nam, van het vinden van de woning tot en met de uiteindelijke renovatie. “Veel werk in een korte tijd dus waarbij we op de nodige uitdagingen stuitten.” Van problemen met de elektriciteit en het sanitair tot constructiefouten die aan het licht kwamen toen er wat muren werden verwijderd om plek te maken voor nog meer glas. “Voordeel hierbij was wel dat ik vanuit mijn werk als projectmanager al meerdere renovaties heb mogen begeleiden. Maar omdat ik tijdens een groot deel van het renovatieproces voor mijn werk in Londen zat, heb ik ook de hulp ingeschakeld van een geweldige lokale architect en projectmanager om alles soepel te laten verlopen.” En met succes, want het resultaat mag er zijn zoals op de prachtige foto’s gemaakt door Tamas Kooning Lansbergen te zien is.

Londense stijl
Voor het interieur week het Engelse stel ietwat af van hetgeen op Ibiza gangbaar is. “In veel interieurs op het eiland domineren boeddha’s gecombineerd met een wat Marokkaans aandoende look en feel. Hoewel dit er vaak prachtig uitziet, wilden wij toch meer het Londense gevoel integreren in onze woning.” Om dat te bereiken kozen Oli en Neetu er heel bewust voor om ‘mid twintigste eeuw stijl’ meubels, afkomstig uit Oost Londen, te combineren met wat moderne stukken. De finishing touch werd onder andere aangebracht door het ophangen van diverse werken van de Amerikaanse fotograaf Slim Aarons.

De hoofdlijnen zijn nu klaar en niets staat het tweetal dan ook nog in de weg om in september daadwerkelijk naar Ibiza te emigreren. “We houden van het huis zoals het nu is, maar hebben daarnaast toch ook nog heel wat plannen voor het huis die we in de komende jaren uit willen werken. Zo willen we ons eigen ‘yoga-deck’ aanleggen en het terrein rond het zwembad compleet veranderen. Daarnaast willen we ook de casita nog onder handen nemen om er een mooie plek van te maken voor als we gasten krijgen.”

Dromen waarmaken
Een hoop werk gedaan dus, maar ook nog genoeg werk voor de boeg de komende jaren. Maar dan met het eiland zelf als thuisbasis. “We zijn klaar om te verhuizen naar het eiland dat ons al vanaf de eerste kennismaking zo’n bijzonder gevoel geeft. Een gevoel dat bijna niet te omschrijven is, maar dat de meeste mensen die regelmatig op Ibiza komen wel zullen herkennen. En hoewel het eiland de laatste jaren flink wat veranderingen ondergaat, die magie lijkt het niet te verliezen. Iedereen is hier welkom en je kunt hier echt jezelf zijn zonder raar aangekeken te worden…”

Overigens gaan Oli en Neetu niet alleen naar Ibiza om daar van de magie en aantrekkingskracht van het eiland te genieten, maar ook om te werken. “Samen gaan we hier een gezondheidscentrum opzetten waarbinnen we de westerse geneeskunde gaan combineren met ayurveda en yoga, komend uit de Indiase holistische geneeskunde.” Daarnaast zet Oli ook zijn oude beroep voort, als hij zich straks eenmaal gevestigd heeft op het eiland, om ook anderen te helpen net als zij hun dromen te verwezenlijken met dezelfde zorg en aandacht die hij voor de totstandkoming van zijn eigen droomhuis heeft ingezet. “Dromen waarmaken, daar draait het om…”