Typ in Google de zoektermen hotspots, Ibiza en overnachten en je krijgt ongetwijfeld een hele lading hits met links naar de grootste en bekendste hotels op het eiland. Ibiza biedt daarnaast echter nog zó veel verborgen schatten: kleine, sfeervolle hotelletjes en guesthouses… Onlangs namen wij zelf een kijkje bij een van deze verborgen schatten: Vara de Rey, een cosy guesthouse in het hart van Ibiza Stad.

De eigenaresse toont ons een aantal van de kamers die het guesthouse te bieden heeft: stuk voor stuk gemoderniseerd, met een eclectische mix van moderne kunst van lokale kunstenaars en gerecyclede pieces. Een eigen interpretatie van de typisch Ibicenco stijl mag je wel stellen. Een aantal van de kamers voegt daar bovendien nog een spectaculair uitzicht op de oude stad aan toe.

Na een nachtje slapen in een van de comfortabele kamers van Vara de Rey, zijn de eigenaren meer dan bereid om hun persoonlijke Ibiza-tips met je te delen. “We willen onze passie voor het eiland ook op anderen overdragen. We houden zo veel van het eiland, dat het eigenlijk als een soort ‘verplichting’ voelt om deze liefde te delen. En daar slagen we tot nu toe maar al te goed in!”

Waar overnachten op Ibiza vaak wat prijzig kan zijn, is dat hier alles behalve het geval. Niet voor niets omschrijven de eigenaren hun guesthouse zelf als ‘a comfortable, friendly, cool and cheap accomodation’. Een omschrijving die ze geheel waarmaken. De prijzen zijn scherp en de setting is meer dan comfortabel en sfeervol te noemen. Als dat is waar je naar op zoek bent, dan kunnen we Vara de Rey zeker aanbevelen als ideale plek om te overnachten. En als je er dan eenmaal geweest bent, weten de eigenaren één ding zeker: ‘the best of Ibiza is to come back and we’ll be waiting for you!’