Q Ibiza watersport

Ibiza is de perfecte plek voor watersporten met haar prachtige kristalheldere water. De een peddelt liever in een rustige baai, terwijl de ander spanning en sensatie opzoekt. Wij gingen op zoek naar de leukste watersporten op Ibiza. 

Duiken

Ibiza is een paradijs voor duikliefhebbers en kent een rijke onderwaterwereld. Een populaire duikbestemming is het natuurreservaat van Cala d’Hort, maar ook bij Playa d’en Bossa, Calla Llonga en Cala Vadella kun je prachtig duiken. Tussen Playa d’en Bossa en de haven van Ibiza-stad ligt sinds 2007 een scheepswrak. Het scheepswrak is open voor publiek en staat bekend als één van de mooiste duikplekken van het Mediterrane duikgebied. Active Dive in San Antonio organiseert duiktochten op elk niveau. 

Een lijstje van mooie duikspots:

  • De Fish Farm van Formentera
  •  Het gezonken vrachtschip Don Pedro
  • De ingestorte vuurtoren The Lighthouse
  • Het zeereservaat van Cala d’Hort
  • Posidonia Oceanica
  • De onderwatergrotten rond Ibiza

Suppen

SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’: je staat op een surfboard en zorgt er met een peddel voor dat je vooruitkomt. Deze vorm van watersport is helemaal hot! Suppen is een leuke activiteit om in groepsverband te doen. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten bij een groepsexcursie of met een groep vrienden of familieleden een eigen tour boeken. Sup Ibiza organiseert excursies van twee tot tweeënhalf uur, waarbij de gids je prachtige stranden met mysterieuze grotten en helderblauw water laat zien. 

Paddleboards & jetboards

Ibiza telt talloze baaitjes die je niet alleen vanaf het land, maar ook te water kunt ontdekken. Paddleboards en jetboards zijn hier ideaal voor! Een paddleboard lijkt overigens op suppen, maar je staat net wat steviger en door te trappen ga je vooruit. De jetboards zijn voor de avontuurlijke watersporters; dit is een combinatie van een jetski en een surfboard. Het grote voordeel is dat je niet op een golf hoeft te wachten, wat bij surfen wel het geval is. Paddleboards en jetboards kunnen gehuurd worden bij TAKE OFF Ibiza. 

Dagpakket

Op Ibiza en Formentera is het mogelijk om nog veel meer watersport activiteiten te doen. Je kunt verschillende soorten ‘speeltjes’ huren, zoals een JetPack, HoverBoard, Jet Ski, FlyBoard en Seabob. Het is zelfs mogelijk om een compleet dagpakket te nemen bij Yachtwatersports.com, waarin je meerdere activiteiten op een dag kunt doen. Tevens zorgen zij voor instructeurs die de hele dag met je doorbrengen. 

Yachtwatersports Ibiza
Bron: Yachtwatersports.com