Cala Gracioneta

Amper 30 meter breed, maar misschien wel één van de charmantste baaitjes van Ibiza…

Cala Gracioneta is eigenlijk het kleine ‘zusje’ van het aanpalende Cala Gracio, dat veel groter (en bekender) is. Cala Gracioneta is een klein en intiem baaitje, overschaduwd met dennenbomen, fijn wit zand en helderblauw, bijna turquoise water. Gorgeous!

Ondanks de beperkte grootte, vind je hier een volwaardige en luxueuze beach bar, El Chiringuito de Cala Gracioneta‘. Deze strandbar/resto heeft zich helemaal tussen de rotsen genesteld, en is onderverdeeld in verschillende niveau’s, wat het super gezellig en romantisch maakt. Je ontbijt, luncht of dineert hier met zicht op zee, onder de naaldbomen en wat balearic beats op de achtergrond. 

Op de menukaart staat allerlei lekkers, zoals de pulpo of de grilled prawns. Er is ook redelijk wat keus aan verse vis, salades en rijstgerechten. Het mag best gezegd worden: Alles wat hier bereid wordt is verfijnd en van uitstekende kwaliteit. De service is doorgaans vlot. 

Er is een douche op het strand en er zijn 12 ligbedjes voor verhuur, maar je kan natuurlijk ook gewoon op je handdoek liggen. Cala Gracioneta is ook ideal voor de kleintjes: je kan ze hier prima in het oog houden en het ondiepe water is fantastisch om in te spelen. Wil je hier graag zonnen, ga dan op tijd, want we zijn niet de enige die dol zijn op dit plekje 😉 Een reservatie in het restaurant is ook aan te raden, zeker tijdens het hoogseizoen. Voor meer info ga naar: facebook.com/ElChiringuitoIbiza/

Locatie

Net boven San Antonio, in het Westen van het eiland. Je kan parkeren  op de (privé)parking van ‘El Chiringuito de Cala Gracioneta’. Die is uiteraard enkel voor klanten, als je geen zin hebt om hier te eten of iets te drinken, kan je verderop parkeren, er is een grote publieke parking tov. Restaurant Sa Bresca. Vanuit daar is het ongeveer 250m wandelen naar het strand.