La Granja Design Hotels

Verstopt in het binnenland van Ibiza ligt een eeuwenoude hoeve, La Granja Ibiza, een luxueus toevluchtsoord voor diegenen die zich even willen terugtrekken uit de hectiek van alledag. Het is een plek om te ontspannen en genieten van lekker eten en goed gezelschap.

Deze beeldschone plek met zijn eeuwenoude traditionele Spaanse finca heeft maar liefst tien hectare aan erf rondom de tien kamers tellende hoeve omringd door heuvels en een bos met pijnbomen. Ook traditionele akkers tekenen de omgeving van deze zestiende eeuwse rustieke boerderij met retreat-achtige sfeer.

Fotogenieke kamers

Om te kunnen genieten van La Granja moet je je aanmelden als ‘member’, wat simpelweg kan door akkoord te gaan met de voorwaarden van het boekingsformulier op de website. Alle kamers van dit verblijf worden gekenmerkt door een traditionele Ibiziaanse stijl, een open, gezamenlijk eetverblijf met eenvoudige houten meubels en een luxe zwembad waarbij je uitzicht hebt op de gelaagde akkers van de boerderij. Het interieur is ontworpen door de designclub waardoor je fotogenieke kamers kunt verwachten. De kamers zijn ruim en koel door de dikke muren van de finca en in de meeste kamers laten mooie terrasdeuren de weg naar buiten zien. De kamers kenmerken zich door rustieke elementen als betonnen vloeren, minimalistische hout en metalen meubels aangevuld met decoratieve stukken en een lavendelgeur. Wanneer je aankomt, valt direct de informele sfeer op bij het personeel van de boerderij. Een karaf met water en schijfjes komkommer en huisgemaakte honingsnoepjes staan voor de gasten klaar. Alles op de boerderij gebeurt rond het zwembad en uiteraard de keuken waar twee chefs lekkers van eigen land bereiden. De boerderij gaat geheel op in de omgeving en doet de eenvoud en de rust van de omgeving eer aan. Een perfecte locatie om geïnspireerd te raken, lekker weg te dromen of om eindelijk eens dat boek te schrijven.

Design Hotels La Granja
Bron: Design Hotels

Design Hotels

De Duitse club van Design Hotels heeft al fantastische projecten in Mexico, Brazilië en op Mykonos en heeft ook Ibiza niet overgeslagen. De club heeft samen met Friends of a Farmer de fantastische hoeve opgezet welke als doel heeft het behoud van het ecosysteem en de kunst van het telen van gewassen.

Ecologisch

In samenwerking met het Ibiza Preservation Fund (IPF) richt La Granja zich op het behouden van de natuurlijke schoonheid van het eiland door lokale ecologische boeren te ondersteunen. Alle producten die gebruikt worden, zijn ecologisch en uit de omgeving, waardoor de keuken bestaat uit een variëteit van ecologisch geteeld fruit, groenten en kruiden. Er is geen menu bij La Granja, slechts ongelofelijk geduldig en kundig personeel. Het ontbijt wordt aangeboden op een mooi bord en bevat Spaans brood met tomaat en avocado, scrambled eggs en verse sap rechtstreeks van het land. Wanneer je wilt dineren kun je de keuken van tevoren laten weten of je liever vis of vlees wilt eten. Alles vers van de boerderij uiteraard.

La Granja Designhotels
Bron: DesignHotels