Kwal

Ibiza heeft regelmatig last van de komst van kwallen. In sommige gevallen zijn de kwallen zeer gevaarlijk. Hoe handig zou het zijn om te weten waar je kunt zwemmen rond Ibiza en Formentera zonder ze tegen te komen? Met deze kwallen-app kun je kijken of én waar kwallen aanwezig zijn.

Medusa Ibiza App

De oprichters Ismael Madrigal & Roel van Eersel houden beide van de prachtige zee en de idyllische stranden rondom Ibiza en Formentera. Zij willen dan ook zo veel mogelijk genieten en voorkomen dat ze naar een plek gaan waar veel kwallen zitten. Om die reden hebben zij de Medusa Ibiza app gecreëerd. 

Hoe werkt de app?

Zodra de app geopend wordt, zie je direct waar kwallen gemeld zijn. Klik op een strand en check de ‘kwallen verwachting’. In het detailscherm vind je alle informatie over het strand en alle aanwezige faciliteiten. Het is ook mogelijk om zelf kwallen te melden met één druk op de speciale button. Hiermee help je anderen bij het voorkomen van bijtwonden of irritaties. 

De informatie in de app is dus afhankelijk van de meldingen die door gebruikers, captains en lifeguards worden gemaakt. Helaas is een kwallenbeet hierdoor niet te voorkomen. Daarom vind je in de app ook een EHBO-sectie met tips voor het behandelen van kwallenbeten. 

Download

De Medusa Ibiza app is beschikbaar voor iOS en Android en te downloaden via www.medusaibiza.es