ibiza magazine zomerboeken

Heb jij ook altijd te weinig tijd om eens dat ene leuk boek uit te lezen? Of kom je er überhaupt niet aan toe om in een boek te beginnen? De zomer is voor veel mensen het ideale moment om eens wel tijd te maken voor het lezen van een flinke stapel boeken. Wij hebben de leukste zomerboeken van 2016 voor je op een rijtje gezet voor wie nog wat extra inspiratie kan gebruiken.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar
Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage. Dit boek is grappig, charmant en zal je laten houden van de personages. Voor wie geen afscheid kan nemen is er ook al een vervolg: Zolang er leven is. Twee boeken die perfect zijn om op vakantie wat kortere stukken te lezen.

ibiza magazine zomerboeken 2016 pogingen iets van het leven te maken

 

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) – Astrid Harrewijn
Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.

Dit boek is de perfecte combinatie tussen een luchtig boek en een boek met inhoud. Het is meer dan een chicklit en zit vol humor en fijne personages. Een feelgood boek dat heerlijk wegleest op een strandbedje, in je achtertuin of tijdens een lange vlucht.

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) - Astrid Harrewijn

Hittegolf – Suzanne Vermeer
Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de Hollywoodfilm die op dat moment in de regio wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek. De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. Uit de autopsie blijkt dat het om een niet-natuurlijke dood gaat. Inspecteur Gabriela Carvalho krijgt de zaak toegewezen en het duurt niet lang voordat zij een aantal verdachten op het oog heeft. Maar alles komt op zijn kop te staan wanneer een van de verdachten meer blijkt af te weten van een andere, veel oudere zaak: de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden…

Dit boek speelt zich dan wel niet af op Ibiza, maar geeft je wel gelijk een vakantiegevoel. Het boek is door het spannende verhaal moeilijk om weg te leggen, dus trek er een dagje strand voor uit en laat je meeslepen!

hittegolf ibiza magazine zomerboeken

Ibiza – Kiki van Dijk
Maggies leven is perfect. Succesvol ondernemer, moeder, echtgenoot en nog altijd aantrekkelijk. Om bij te komen van alle hectiek geeft haar man Sam haar een vakantie naar Ibiza cadeau. Maar wat begint als een relaxte zonvakantie, verandert in een ware nachtmerrie. Na een onverwachtse ontmoeting met haar ex en een mysterieuze verdwijning, toont het idyllische eiland zijn donkere kant. Of zijn het de geheimen van Maggie zelf die haar in gevaar brengen? Dit is een ideaal boek om mee te nemen op vakantie, en bijvoorbeeld op het strand te lezen!

Dit boek kun je nu winnen door mee te doen aan deze winactie.

ibiza magazine kiki van dijk ibiza boek winactie zomerthriller 2016

Het boek van de Baltimores – Joël Dicker
Tot de dag van het Drama waren er twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. De Goldmans-uit-Montclair, waarvan Marcus Goldman deel uitmaakt, zijn een middenklassengezin dat in een klein huis in Montclair woont. De Goldmans-uit-Baltimore vormen een welvarend gezin dat in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore woont. Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering. Acht jaar na het Drama besluit Marcus de geschiedenis van zijn familie te vertellen en blikt hij terug op de lotgevallen van de Goldmans-uit-Baltimore, op zijn dierbare neven Hillel en Woody en hun buurmeisje Alexandra. Al voor het Drama zich ontvouwde begon het vernis van de Baltimore-Goldmans langzaam scheurtjes te vertonen. Totdat alles op een dag instortte. En sindsdien wordt Marcus voortdurend door één vraag geplaagd: wat is er nu echt met de Baltimores gebeurd?

Joël Dicker werd bekend door zijn bestseller De waarheid over de zaak Harry Quebert, en Het boek van de Baltimores is al net zo’n goed verhaal. Het verhaal is vlot geschreven op zo’n manier dat je niet kunt stoppen met lezen totdat je weet wat er gebeurd is. Dit boek is perfect tijdens lange vluchten of autoritten, tijdens een dagje aan het zwembad of op een regenachtige dag thuis. Zo lang je maar niet hoeft te stoppen met lezen…

het boek van de baltimores ibiza magazine zomerboeken