Cosmetische Behandelingen

We hebben een nieuwe columnist die ons wegwijs gaat maken in de wereld van de cosmetische geneeskunde! Dr Babak van Clinic 63 heeft ons iedere editie van Ibiza Magazine inzicht, tips & tools om ons meer inzicht te geven in de fabels & feiten van de cosmetische geneeskunde. In ons blad vind je de verkorte versie van zijn artikel. Wanneer je meer wilt weten lees dan hier verder!

Babak aan het woord!
Soms krijg je van die kansen die je niet voorbij kunt laten gaan, zoals een artikel schrijven! Helemaal geweldig dat ik mijn kennis op deze manier kan delen en de wereld van de cosmetische geneeskunde iets minder vaag kan maken.

Dit eerste artikel voor Ibiza Magazine, is meteen een van mijn meest kritische. Dat kan ook niet anders, want recentelijk zijn we overspoeld met negatieve berichtgeving over de cosmetische geneeskunde en ik, en ik denk dat ik namens vele cosmetische artsen, spreek, neem mijn vak serieus, erg serieus. Het deed me de dus verassen en enigszins pijn, dat de media tegenwoordig vol staat met waarschuwingen over fillers, lasers en cosmetisch chirurgische ingrepen.

Misschien heeft het te maken met ons Nederlandse karakter of zoals het in de psychologie wordt genoemd onze Nederlandse “nurture”. Ik denk dat wij, ondanks onze VOC mentaliteit, waar we denk ik niet trots op kunnen zijn, bang zijn voor het nieuwe, het onbekende, het vernieuwende. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Maar het heeft in mijn ogen in iedere geval met twee andere dingen te maken.

Allereerst heeft het te maken met belangen en indirect met geld. Er zijn natuurlijk partijen (lees artsen, klinieken) die graag willen dat Henk en Ingrid bang worden gemaakt en daardoor gaan kiezen voor het “veilige” of beter het “schijnveilige” van bepaalde ziekenhuizen of gevestigde klinieken of gevestigde artsen. Hierdoor zal de marktpositie en ook de winst van deze partijen worden vergroot en worden gewaarborgd . Deze partijen gebruiken voor het angst aanjagen verschillende componenten van de cosmetische behandeling , de behandelaar, de prijs, het bedenktijdcomponent, de hoogte van de drempel voor behandeling. In deze column en de toekomstige columns probeer ik zo feitelijk mogelijk te blijven, maar ik zal ook mijn mening en dat is mijn persoonlijke mening geven. Deze meningen zouden uiteraard ook gekleurd kunnen zijn. Ik zal in dit stuk ingaan op de verschillende onderwerpen die een rol spelen in de huidige cosmetisch medische sector om zo hopelijk de cliënt meer inzicht te geven in deze sector.

Ten tweede, wellicht een minder belangrijke reden waarom de media periodiek cosmetische behandelingen in een negatief daglicht plaatsen, is dat ze niets beters te melden hebben. Overigens schrik ik daar zelf van, want op de dag dat de media kwam met het verhaal over gevaarlijke fillers, stierven er honderden mensen in Jemen en werden er nog steeds miljoenen mensen onderdrukt in de wereld. Maar de media had blijkbaar nog een stukje liggen, wat zo op televisie zou kunnen worden uitgezonden. Overigens moet ik melden dat naar mijn idee dat hele stuk uitgezonden op televisie de wereld niet beter heeft gemaakt. Ik denk dat het stuk onnodig angst heeft gezaaid en de kwaliteit van leven van veel mensen onterecht negatief heeft beïnvloed. Na bepaalde uitzendingen kreeg ik nog weken vragen van onnodig bezorgde cliënten. Het idee van dit stuk was, in tegenstelling tot wat veel mensen nu misschien zullen denken om een introductie te geven in de cosmetische wereld. Ik denk dat het eerste stuk wel typerend is voor de sfeer dat helaas heerst in de cosmetische wereld. Voor veel Cliënten is het allemaal een beetje vaag hoe deze wereld opgebouwd en wie wat doet en allerlei partijen proberen onder druk van anderen cliënten vaak onterecht bang te maken.

De behandelaar
Cosmetische behandelingen worden door allerlei artsen en tandartsen en soms door schoonheidsspecialisten of huidtherapeuten uitgevoerd. Deze artsen hebben veelal een andere achtergrond. De een is arts, de ander neuroloog of dermatoloog. Deze artsen hebben allemaal in de basis dezelfde medische opleiding genoten en dus voldoen ze aan een minimum vereiste om het beroep arts te mogen uitoefenen. Doordat ze een passie hebben voor de esthetiek of omdat ze willen proberen meer geld te verdienen doen ze fulltime of parttime esthetische behandelingen. Er is ook een groep artsen, zoals ikzelf, die van dit vak zijn hoofdvak heeft gemaakt en niets anders medisch ernaast doet. De normale bij en nascholingen die iedere arts verplicht moet doen daargelaten. De minimum vereiste is op dit moment in ieder geval dat je arts moet zijn, de schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten laten we even buiten beschouwing. De wet BIG 2 is namelijk dit jaar ook door de eerste kamer goedgekeurd en zal naar alle waarschijnlijkheid in 2019 in werking gaan treden. In deze wet zullen de regels voor cosmetische behandelingen verder worden aangescherpt.

Nu zijn er groepen die er belang bij hebben, lees artsen die jarenlang een dure specialisatie hebben gedaan op kosten van de belastingbetaler, om totaal andere ingrepen uit te voeren, om die minimumeis anders te doen laten lijken. Hetgeen ik dus bijzonder vreemd vind, wat dat wil dus zeggen dat je als arts wel op een spoedeisende hulp zelfstandig patiënten mag zien, of als opleidings-assistent zelfstandig behandelingen mag uitvoeren, maar niet zelfstandig een botuline toxine behandeling mag uitvoeren. Dit zetten van een botuline toxine of fillerspuit is naar mijn mening geen hogere geneeskunde. Dit houdt dus in dat de titel arts wordt gedevalueerd om zelf meer geld te verdienen. Er zijn ook artsen die alleen cosmetische behandelingen uitvoeren. Deze vinden op hun buurt via hun belangenvereniging weer dat tandartsen en artsen die geen lid zijn van betreffende beroepsverenigingen, minder zijn. Sommige van deze belangenclubs waarschuwen voor anderen en hebben in het verleden voor anderen gewaarschuwd. Als andere belangenverenigingen deze vereniging in twijfel trekken of door trucjes cliënten naar zich toe proberen te trekken, gaan deze belangenverenigingen op hun strepen staan. Dit kat en muisspel is vrij complicerend voor de niets ver-moedende leek. Ik denk dat dit heel erg slecht is voor het vertrouwen van de cliënt in de cosmetische sector en arts als zorgverlener in zijn geheel. In de huidige medische wereld wordt veelal door artsen en verzekeraars gekeken naar het aantal behandelingen dat wordt uitgevoerd en de hoeveelheid complicaties die daarbij ontstaan. Waarom gebeurt dat in de cosmetische sector ook niet gedaan? De basis is dat je arts bent, daar zullen weinigen het mee oneens zijn, dan kijken we naar het aantal verrichtingen en complicaties. Als er disproportioneel veel complicaties optreden is er nu al de mogelijkheid voor overheidsinstanties om een bepaalde behandeling door bepaalde artsen te stoppen. De Wet voorziet naar mijn idee al handvatten en instrumenten om de medische en cosmetische sector te sturen en in goede banen te leiden.

Welke behandelaar is nu beter? Ik kan daar niet over oordelen. Ik denk dat de klant dat vooral zelf moet beoordelen. Ik zelf zou het belangrijk vinden dat iemand die mij zou behandelen veel ervaring heeft met de behandeling. De behandeling in ieder geval regelmatig uitvoert en daar ook goede resultaten mee bereikt. Zelf hecht ik veel waarde aan eerlijkheid en het gevoel dat ik heb bij een behandelaar. Heb ik vertrouwen in een behandelaar, kan ik met de behandelaar door een deur, begrijpt hij of zij mijn wensen.
Waar ik zelf minder waarde aan hecht is of iemand bij een bepaald clubje zit of ergens contributie betaald. Natuurlijk verrichten beroepsverenigingen ook veel goed werk. Veel verenigingen proberen de kwaliteit van behandelingen te verbeteren en hun leden betere behandelaren te maken. Maar het is geen garantie of iemand die bij een beroepsvereniging aangesloten zit is niet per definitie beter dan de ander. Wel is het bijzonder te waarderen dat verschillende beroepsverenigingen zich inspannen om het vak van de cosmetisch arts naar een hoger niveau te tillen en waardering en erkenning voor deze behandelaren te krijgen.

Fabel
Regelmatig krijg ik te maken met cliënten die een soort garantie willen. Ik zeg dan altijd als ik je iets zou garanderen dan zou ik als ik jou was hier wegrennen. Garantie tot aan de deur. Klinkt slecht maar is wel realistisch. Iedere behandeling heeft risico’s, iedere persoon heeft andere wensen en schoonheidsidealen of wensen kunnen ook veranderen. Natuurlijk is het wel zo dat ik cliënten, zeker bij de eerste behandeling laat terugkomen, om de behandeling te evalueren en eventuele kosteloze nabehandeling uit te voeren. Wij willen natuurlijk allemaal tevreden cliënten, dit moet natuurlijk wel realistisch en haalbaar zijn.

Prijs
Er is in de cosmetische wereld veel te doen om de prijs van de behandeling. Er zijn belangenverenigingen die zelfs minimumprijzen afspreken of proberen af te spreken. Wat mijn inziens niet houdbaar is en misschien zelfs niet toegestaan. Je hebt bij iedere behandeling natuurlijke kosten. Je product, je personeel, je ruimte, belastingen etc etc. Iedere organisatie is anders opgebouwd en iedere kliniek heeft een andere inkoopprijs en daardoor een andere verkoopprijs. Als je kijkt naar de verschillende botuline toxine—merken zit er veel prijsverschil bij de inkoop. Het ene product kun je voor minder inkopen dan het andere product dat geld ook voor fillers en apparatuur.

Botuline toxine
De ene botuline toxinebehandeling is de ander niet, het resultaat van een botuline toxinebehandeling is afhankelijk van verschillende factoren waaronder botuline toxinemerk, de hoeveelheid dat ingespoten wordt (eenheden en dus niet ml of spuit), de locatie van inspuiten, geslacht en andere factoren van de cliënt die behandelt wordt. Als je als behandelaar minder inspuit kost dat uiteraard minder geld en kan je verkoopprijs omlaag. Sommige mensen kun je minder inspuiten dan anderen zonder dat het tekort doet aan het resultaat, omdat ze bijvoorbeeld minder sterke spieren hebben. Dus als je voor heel weinig behandeld word, kan het zijn dat je een perfecte behandeling krijgt en dat de arts dus minder geld verdient, het kan ook zijn dat er minder ingespoten wordt, dus minder eenheden of een goedkoper product waardoor de arts nog steeds het zelfde verdiend omdat er minder kosten worden gemaakt, dit zou kunnen leiden tot een minder bevredigend resultaat van de behandeling. Botuline toxine wordt ingekocht per flesje waar over het algemeen 50 of 100 units of 125 Speywood units (andere uniteenheid) in zit. Als de dokter met een flesje 2 zones inspuit kost dat dus meer dan wanneer hij met hetzelfde flesje 10 mensen injecteert.

Fabel
Ik hoor vaak hele rare verhalen in mijn praktijk. Een van de meest gehoorde verhalen is dat een arts de botuline toxine aanlengt met water. Bijna alle botuline toxinemerken leveren hun toxine in poedervorm, dus als je het wil injecteren moet je daar fysiologische zoutoplossing bij doen, anders kun je het niet inspuiten. Dus iedere arts doet bij de botuline toxine vloeistof om het te kunnen injecteren. Soms wordt de botuline toxine van tevoren opgelost en geleverd of wordt het botuline toxinepreparaat van te voren geprepareerd.

Fillers
Ditzelfde geldt voor fillers. Welk product wordt er ingespoten? Welke dikte heeft de filler, dat wil zeggen hoeveel is het ge-crosslinked? En hoeveel wordt er ingespoten? De hoeveelheid bij fillers wordt uitgedrukt in milliliters. Hoe minder je inspuit, des te minder kost het. De hoeveelheid die ingespoten wordt is afhankelijk van het resultaat dat bereikt moet worden en de locatie waar de filler wordt geïnjecteerd. De meeste fillers zijn producten op basis van hyaluronzuur, dit is een synthetisch product dat door het lichaam langzaam wordt afgebroken. Afhankelijk van de graad van crosslinking, de hoeveelheid van injectie en de locatie van injectie kan het effect van een filler behandeling 12-18 maanden zichtbaar zijn. Het resultaat van een fillerbehandeling is van veel andere dingen afhankelijk waaronder de locatie van injectie en lichamelijke eigenschappen van de cliënt. Over het algemeen blijft een filler bij de behandeling van een neus-lipplooi langer zitten, dan wanneer het in de lip wordt geïnjecteerd. Helaas zijn veel mensen vroeger met permanente fillers ge-injecteerd. dat wil zeggen producten die niet meer verdwijnen of pas na jaren verdwijnen. Deze producten worden dus niet door het eigen lichaam afgebroken en blijven voor altijd of langere tijd in het lichaam aanwezig. Bij deze producten kan het voorkomen dat er in het lichaam tegen deze producten een afstotingsreactie optreed, zelfs na jaren. Deze afstotingsreactie kan leiden tot verhardingen, verdikkingen, abcesvorming, littekenvormingen in sommige gevallen een steriele ontstekingsreactie waarbij pusvorming, zwelling en koorts optreed. Deze reactie kunnen zonder trigger optreden, maar kunnen ook worden geïnduceerd door hoogenergetische behandelingen , injectable behandelingen of operaties.

Natuurlijk kunnen er met fillerbehandelingen ook complicaties optreden. Deze complicaties zijn zeer zeldzaam, maar kunnen wel een enorme impact hebben op het welzijn van cliënten. Uiteraard kunnen cliënten anders reageren op een product, dan anderen. Ze kunnen bij voorbeeld allergisch zijn voor een product of allergisch reageren op de verdoving in een product of verdoving dat wordt toegediend voor een behandeling. Als je allergisch bent voor verdoving is het erg raadzaam om dat meteen te melden. Een van de meest ingrijpende complicaties, is een complicatie die gelukkig niet frequent optreed en ontstaan door injectie van filler materiaal in bloedvaten. Dit kan leiden tot verstopping van een bloedvat waardoor de huid of een orgaan te weinig zuurstof krijgt en daardoor kan afsterven.

De kans op complicaties is natuurlijk kleiner als je door een ervaren arts wordt behandeld, maar is nooit nul. Het is denk ik belangrijk om te beseffen dat iedere medische of cosmetische behandeling risico’s met zich mee brengt en belangrijk om dit van te voren goed te bespreken.

Fabel
Ik hoor weleens van cliënten dat ze ergens geweest zijn voor hun lippen en dat het resultaat na 2 weken volledig weg was. Natuurlijk kan dat zo zijn omdat er te weinig is ingespoten of welke andere reden dan ook. Dit is echter niet heel waarschijnlijk, het meest waarschijnlijk is dat de lip de eerste 2 weken flink opgezwollen is geweest en daarna zakt de zwelling weg en denk de cliënt dat de hele filler verdwijnen is. Wat je ook heel veel tegenkomt in de praktijk is dat cliënten wennen aan het resultaat en niet meer weten hoe de lip er daarvoor uitzag.

Wat je ook veel hoort is dat het product helemaal is verdwenen, omdat ze het niet meer voelen zitten. Over het algemeen kun je een filler de eerste paar weken of langer voelen zitten. Dat kan bij de ene cliënt 1 week zijn en bij de ander 1 jaar. De filler verdeeld op de locatie van injectie en trekt ook in de omliggende weefsel, waardoor het op een gegeven moment niet meer voelbaar kan zijn, terwijl het er nog wel zit.

TIP
Is er teveel hyaluronzuur ingespoten of zit het op de verkeerde plek? Wat heel veel mensen niet weten is dat je hyaluronzuur vrij eenvoudig met het inspuiten van een enzym weer kan oplossen. Wacht in ieder geval 2-3 weken en ga terug naar je behandelaar om eventueel op te lossen of te corrigeren.

In een van de artikelen zal ik komend jaar veel dieper ingaan in injectable behandelingen. Botuline toxine, fillers, lipolyse,mesotherapie, lipofilling en Prp-plasma.

 

DREMPEL?

Media
Je ziet af en toe dat artsen in de media aan de hoogste boom gehangen worden. Is een arts die negatief in de media komt een slechte arts? Als een dokter 1000 operaties heeft uitgevoerd en hij heeft 1 complicatie, is het dan een slechte arts als dat inde media wordt uitvergroot of juist een goede arts omdat de dokter maar 1 op de duizend complicaties heeft. Helaas is het doel van de meeste programma s op televisie om zoveel mogelijk kijkers te krijgen koste wat het kost. Iemand carrière kapot maken of een flinke deuk bezorgen schuwen ze niet voor, want ze weten wat de meeste mensen willen zien sensatie, leed en ellende. Ik moet niet iedere televisie programma over een kam scheren, er zijn natuurlijk ook objectieve televisie programma’s die feiten presenteren, maar daar zitten we helaas niet allemaal op te wachten. Zo heb ik zelf tweemaal een undercover team in mijn praktijk gehad. Het erge was dat ze continu probeerden uit te lokken en eigenlijk ondanks het weigeren van allerlei behandelingen, bleven doorgaan met uitlokking. Vervolgens worden beelden geknipt en geplakt om mensen een totaal ander idee te geven van hoe het bezoek is verlopen. Ik vind het crimineel, maar de gemiddelde kijker wordt daar wel door beïnvloed. De cosmetisch sector is hot en zorgt voor lezers, luisteraars en kijkers, maar helaas worden er over het algemeen geen feiten weergegeven, maar worden verhalen zo verdraait dat het sensatieniveau zo hoog mogelijk is.

Fabel
Een dokter die veel op televisie komt is niet perse beter dan een dokter die nooit op televisie komt. Ik maak dat zelf ook wel regelmatig mee dat cliënten zeggen dat ze naar mij komen omdat ik op televisie was en omdat ze dan denken dat ik daarom goed ben. Ik zeg dan meestal dat dat helemaal niets zegt en dat ik er per minuut voor betaal. Een dokter die veel op televisie komt heeft er blijkbaar tijd en geld voor over om veel op televisie te komen. Het kan een heel goed marketingkanaal zijn maar zegt niets over de kwaliteit van behandelingen. Dat zeggende bedenk ik me dat ik binnenkort ook weer op televisie kom.

Collegialiteit
Collegialiteit is helaas vaak ver te zoeken in onze branche. Natuurlijk zijn er hele collegiale artsen die cosmetische behandelingen uitvoeren, maar er zijn er ook genoeg die denken te scoren als ze de ander in een negatief daglicht plaatsen. Als ik bij een kapper komt die het werk van de ander afkraakt ben ik meteen weg. Blijkbaar hebben sommigen het nodig om het werk van een ander af te kraken.

TIP
Praat een dokter negatief over een andere dokter. Bedenk bij jezelf dat deze dokter blijkbaar belang heeft om negatief te doen .Deze dokter twijfelt aan zijn eigen kunnen en heeft het nodig om andermans werk af te kraken. Deze dokter denkt dat je daardoor meer vertrouwen krijgt in deze dokter, helaas werkt dat soms wel, maar de meeste mensen zijn daar gelukkig te slim voor. Ik vind het onethisch om een cliënt die soms zeer onzeker is over zijn of haar uiterlijk en vertrouwen heeft in een arts alleen uit eigen belang onzeker te maken en het werk van een collega af te kraken.

De farmaceutische industrie

Als cliënt is het ook belangrijk om je goed te beseffen dat de farmaceutische industrie een grote rol speelt in de cosmetische sector. De farmaceutische bedrijven spelen een directe rol en een indirecte rol via de behandelend arts. Er zijn op dit moment verschillende goede en veilige producten op de markt. Welk product is nu beter? Geen idee, er zijn nl veel goede producten, maar ook minder goede producten. Een belangrijke vraag is ook waar een goed product aan moet voldoen? Naar mijn idee maken sommige clienten een denkfout, zij denken namelijk dat een filler beter of veiliger is als het zichtbaarder is of als het desbetreffende bedrijf meer reclame maakt. Ook is het niet altijd zo dat de behandelend arts weet welk product het beste is voor de client. De arts kan wel oordelen op basis van ervaringen maar de keuzes die de arts maakt zijn soms ook een kwestie van onderlinge afspraken met de industrie. Een arts die trainer is voor een bepaald product zal vaak een voorkeur hebben voor een product en heeft vaak ook gunstige inkoopprijzen. Is dit product het beste product? Ik denk dat deze vraag noch ontkennend noch bevestigend beantwoord kan worden.

De cliënt, patiënt of in veel gevallen klant moet mijn inziens altijd op de hoede zijn van klachten achter de schermen en zich niet blind laten leiden door media of artsen die maar al te graag op de voorgrond treden om collega’s in een negatief daglicht te plaatsen. Of een hele beroepsgroep, artsen die uiteindelijk over het algemeen arts geworden zijn om anderen te helpen of blij te maken.
Beroepsbeoefenaren die zich het lot van anderen meestal erg persoonlijk aantrekken. Zo een collega, ik noem het maar collega staat daar alleen voor zijn eigen belang, zijn eigen portemonnee en zijn eigen praktijk. Ik denk dat het beter is als een arts of beroepsvereniging mensen informeert of waarschuwt, maar dan wel eerlijk en gegrond. Als een collega zou roepen op televisie: mensen pas op iedere medische of cosmetische behandeling heeft risico’s al wordt je behandelt door de allerbeste! Dat cliënten of patiënten bewust zijn van het feit dat de mens geen computer of machine is en ook een perfect uitgevoerde behandeling kan leiden tot complicaties die de dokter niet volledig in de hand heeft. Dan zou ik denken dat is een respectabele collega die het beste met de gezondheid van andere voor heeft en ze oprecht en eerlijk wil waarschuwen. Deze partijen proberen op alle manieren hun eigen inkomen veilig te stellen en anderen uit te sluiten. Ze schuwen geen enkel middel, overheidsinstanties worden ingezet, televisie programma’s worden misbruikt.

Ik ben zelf arts geworden omdat ik een innerlijke drive heb om anderen te helpen. Ik heb altijd met veel plezier in het ziekenhuis gewerkt, maar de andere kant in mij “de ondernemer “ werd niet gevoed. Ik vond het ziekenhuis stroperig en te bureaucratisch. Het systeem is niet ingericht zoals ik dat zou doen, maar daar zal ik me in dit stuk niet meer over uitweiden. De ondernemer in mij is continu in strijd met de dokter in mij. Nog steeds ben ik met zelf in conflict over het ondernemen of het arts zijn. Sinds ik mij kan heugen is deze strijd intens maar gelukkig heb ik sinds een aantal jaren redelijke vrede gevonden in het werk dat ik doe. Ik ben nota bene arts en ondernemer, eerst arts dan ondernemer. Soms haat ik mij zelf omdat ik vind dat ik geen “echte” arts ben en soms haat ik mijzelf omdat ik geen echte hardcore ondernemer ben. U leest het al de strijd is nog niet gestreden. Ik vrees dat ik dit nog de rest van mijn werkzame leven en ook daarna met me zal meedragen.

Overweeg je een cosmetisch behandeling? Lees je goed in. Ga er niet klakkeloos vanuit dat wat er op fora staat waar is. Iedere gek kan iets schrijven op een forum of op internet. Laat je informeren of sites die belangeloos en feitelijk informatie proberen te verstrekken. Laat je niet alleen leiden door media of artsen die jou zogenaamd goedbedoeld voor een collega willen waarschuwen. Bedenk goed dat er bij iedere behandeling complicaties kunnen optreden en dat de dokter dat niet doet om jou een slecht gevoel te geven. iedere dokter wil tevreden clienten of patienten. Bespreek de behandeling uitgebreid met je arts en zoek een arts waar je zelf een goed gevoel bij hebt.