Openminded, gay-minded… hoe je het ook wil noemen, iedereen is welkom op Ibiza en kan en mag er zichzelf zijn. Wellicht dat daardoor ook de gayscene er zo uitgebreid is en er ook meer en meer same-sex huwelijken plaatsvinden op het Spaanse eiland. Zo ook het huwelijk van Mark en Ömer. Zij gaven elkaar het ja-woord met uitzicht op Es Vedra…

“Een dag om nooit te vergeten”, aldus het stel dat elkaar inmiddels alweer zo’n twee jaar geleden het ja-woord gaf. “Ibiza trekt ons sowieso”, vertelt Mark. “We gaan er vaak op vakantie, verzorgen er gay-zeilreizen en zijn zelfs bezig met het opstarten van een gay B&B op het eiland.” De keuze om de ceremonie op Ibiza plaats te laten vinden, was dan ook zo gemaakt. “De combinatie van alles vormde voor ons het perfecte plaatje: de rust en de ruimte, het partyleven, de uitgebreide gayscene, het prachtige gay strand… Kortom, alles wat je je maar kunt wensen gecombineerd op een eiland.”

Ja-woord bij zonsondergang
Het officiële papiertje haalde het tweetal in Nederland op het gemeentehuis, maar voor hun ‘echte’ bruiloft vlogen ze met zo’n twintig vrienden naar Ibiza waar ze een prachtige villa hadden gehuurd voor het hele gezelschap. “In feite was het een complete week feest, met als hoogtepunt natuurlijk onze trouwdag.” Of beter gezegd ‘trouwavond’, want het geheel begon met een diner in de oude stad. “Daarna togen we met z’n allen richting de magnetische rots, Es Vedra, waar Ömer en ik elkaar, met live-muziek op de achtergrond, bij zonsondergang het ja-woord gaven. Heel bijzonder…” Achteraf zelfs extra bijzonder omdat het lang niet iedereen blijkt te lukken om deze speciale plek als trouwlocatie te mogen gebruiken. “Na het ja-woord hebben we met z’n allen nog champagne gedronken met uitzicht op Es Vedra waarna we richting onze villa trokken voor een fantastisch feest bij het zwembad. De lunch de volgende middag op het gay strand was de perfecte afsluiter van het geheel. Ik had er niets aan willen veranderen.”

Tot in de puntjes Mark en Ömer mogen een van hun beste vrienden, die ze hadden ingeschakeld om de bruiloft te regelen, dan ook bijzonder dankbaar zijn. “Hij heeft de hulp ingeroepen van een weddingplanner op het eiland en samen hebben ze alles tot in de puntjes geregeld. Wij hoefden in feite alleen maar te verschijnen en te genieten…”

Bijzondere vows
En genieten was het zeker. “Het mooiste vond ik nog wel het moment van onze ‘vows’. Heel speciaal om in het bijzijn van je beste vrienden uit te spreken dat je van elkaar houdt. En ook de trouwambtenaar had een geweldige speech waarin hij de link legde tussen onze passie voor zeilen en de magnetische krachten van Es Vedra. Dat maakte het geheel nog eens extra persoonlijk.”

Nu, twee jaar later, is de liefde voor elkaar en voor Ibiza nog onverminderd sterk. Zo sterk zelfs dat het stel plannen heeft om naar het eiland te verhuizen. “Binnenkort gaan we weer die kant op om wat huizen te bekijken. Even afwachten hoe het loopt met de plannen voor onze gay B&B, er worden momenteel namelijk wat lastig vergunningen afgegeven, maar de kracht van Ibiza trekt zo hard aan ons dat we hopen snel die kant op te kunnen…”