Ibiza staat voor luxe en het huis van Caroline Legrand sluit daar naadloos op aan. Caroline heeft als interieurontwerpster in de roos geschoten. Ze houdt van open en lichte huizen wat zich laat zien in haar eigen paradijs op Ibiza.

Caroline voelt een diepe connectie met de natuur op Ibiza. De vogels die vrolijk kwetteren, de geuren en kleuren van de bloemen en planten. Caroline voelt zich dan ook buitengewoon gezegend met deze plek op Ibiza waar ze direct haar hart aan gegeven heeft. Foto’s zeggen zoveel meer dan we hier kunnen beschrijven. Wat een interieur en wat een sfeer. Zoals je wel vaker ziet op Ibiza heeft dit huis het terras gekoppeld aan de woonkamer waardoor je direct wordt omarmd door de natuur wanneer de deuren open staan. De witte banken zien we zowel in de woonkamer als op het terras waardoor de stijl naadloos doorloopt van de ene ruimte in de andere. Zomerse dagen zijn hier goed te houden met deze woonkamer, het schaduwrijke terras en het luxe zwembad om in af te koelen. De zachte meubels maken dat je hier dagen door kunt brengen met je familie of vrienden zonder je een moment te vervelen. In de woonkamer nodigt het kleed van alpacawol uit om je eens lekker uit te strekken! Met op de achtergrond lekkere muziek kun je je voorstellen dat het geen opgave is om hier tot rust te komen.

Ibiziaanse elementen

Wat het interieur zo mooi en rustig maakt zijn de materialen die bestaan uit natuursteen, hout/riet en witte zachte banken. Omarmd door pijnbomen, welke zo typerend zijn voor Ibiza, is het terras een deel van de natuur waardoor automatisch rust ontstaat. De terracotta tegels vallen samen met de aarde die op Ibiza een rode tint kan hebben. Wanneer je gebruik weet te maken van deze natuurlijke elementen heb je een optimale omgeving gecreëerd. Door in het huis weinig storende accessoires te gebruiken blijft de sfeer ook in huis gewaarborgd. Caroline heeft gebruik gemaakt van een pallet aan crème en wittinten, een vleugje karamel en andere bruine kleuren. Zij had hierbij voor ogen dat zij vintage zou combineren met elegantie en stijl, maar anders dan de bohemien stijl die zo typerend is voor het eiland. Met materialen als wol, kurk en rotan heeft zij een retrosfeer kunnen combineren met de luchtige en lichte sfeer die het huis ook heeft. De meubels heeft zij vooral gekocht in Miami waar ze elke design- en vintagewinkel heeft bezocht om haar interieur te vormen voor Ibiza. Het resultaat mag er zijn! Caroline heeft een goed uitgekozen mix van prachtige vintage items gecombineerd met mooie designermeubels waardoor zij een unieke stijl heeft kunnen creëren voor haar Ibiza zomerhuis.

De eyecatcher van deze woonkamer is toch wel de grote ronde met sterrenbeelden wat een prachtig stuk is. Door aan de zijkant twee identieke stijlvolle lampen te plaatsen gaat het effect van deze muurdecoratie niet verloren. Het geheel drukt een duidelijke stempel op de woonkamer die verder weinig decoratie meer nodig heeft. Zo kun je zien dat door het aanschaffen van een mooi stuk de hele woonkamer gevuld is. Het geeft een richtlijn voor de rest van de kamer. Een eenvoudige plant geeft kleur binnen het voornamelijk wit/crème interieur. Hoewel het een redelijke eenvoudig concept is, is het erg belangrijk dat je niet afwijkt van de lijn die hier is ingezet. Overal zijn subtiele accessoires toegevoegd die het geheel ondersteunen waarbij het motto ‘less is more’ hier wel op zijn plaats is.

Caroline Legrand
Fotografie: Kate Martin en Michael Paul

Entertainment in de tuin

Caroline heeft veel aandacht besteed aan de tuin die helemaal is ingericht om gasten te ontvangen en te entertainen. Ook hier wilde zij de eenvoud, die zij in het huis heeft gebruikt, terug laten komen. Daarbij heeft zij minder vintagestukken gebruikt omdat zij dit niet vond passen bij de omgeving. Wel heeft zij gebruik gemaakt van natuurlijke materialen wat zich laat zien in de grote houten eettafel. Caroline wil vooral meubels en dingen om haar heen waar ze elke keer opnieuw weer gelukkig van kan worden. Zo heeft zij rondom de enorme pijnboom een prachtige zithoek laten maken zodat zij ook daar de natuur bij het geheel kon betrekken. Caroline werkt het liefst met natuurlijke en hergebruikte materialen uit alle landen. Ze houdt van harmonie met de natuur en geniet met haar kinderen en familie samen op deze spirituele plek. Caroline heeft eindelijk gevonden waar ze haar hart aan wilde geven. Ik ben gevallen voor Ibiza, hier kunnen zijn maakt me gewoon gelukkig!

Met dank aan: Caroline Legrand