Ibiza Interiors Campo Loft

Een interessante mix van rustiek en industrieel 

Ibiza Campo Loft

Industriële looks, midden in de natuur. De Ibiza Campo Loft biedt een interessante mix van een rustieke omgeving en industriële elementen. Het gastenverblijf is gelegen in San Lorenzo, in het noorden van het eiland, en is verbouwd, ontworpen en ingericht door de Nederlandse ontwerper Jurjen van Hulzen.

Ibiza Interiors

Jurjen (33) besloot om naast zijn werk bij een bekend interieurontwerpbureau ook zelf te gaan ondernemen. “Ik verveelde me soms. Toen ben ik een ‘stoelenhandel’ gestart, en dat is langzaam uitgegroeid tot The Modern, mijn winkel in Amsterdam. Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ben een eigen ontwerpbureau gestart naast de winkel.” Hoe hij vervolgens op Ibiza terecht is gekomen? Jurjen: “Drie jaar geleden zijn we vrij impulsief naar Ibiza verhuisd. Mijn vrouw en ik hadden een paar jaar van snoeihard werken achter de rug, en we kregen ondertussen ook driekinderen. We hadden behoefte aan rust en hebben toen een maand lang vakantie gevierd op Ibiza. Het was onze eerste keer op het eiland, maar we vonden het zo fijn, dat we echt geen zin hadden om terug te gaan. Toen begonnen we al met het idee te spelen om naar Ibiza te verhuizen. En als ik zoiets één keer in mijn hoofd haal, dan gaat het ook gewoon gebeuren.” Zijn ontwerpbureau The Nieuw, gericht op ruimtelijke commerciële projecten internationaal is nog steeds actief, en daarnaast startte hij Ibiza Interiors. Inmiddels hebben ze ook een winkel en showroom op het eiland. “Met deze naam is het meteen heel duidelijk wat we doen. We helpen klanten bij het volledige proces, van de eerste schets tot het realiseren van het complete interieur. Omdat wij ook een retailtak hebben, kunnen we dit makkelijk en vaak tegen een lagere prijs doen,” legt Jurjen uit. Hoewel hij had verwacht dat hij voornamelijk Nederlandse klanten op het eiland zou krijgen, valt dat uiteindelijk wel mee. “Mijn clientèle is erg internationaal, en dat vind ik ook te gek. Het opent veel nieuwe deuren.”

Ibiza Campo Loft

De eerste twee jaar van hun verblijf op Ibiza huurden ze een huis. Naast dit huis lagen twee schuren en Jurjen zag het al helemaal voor zich; hier zouden twee gastenverblijven komen. “De verbouwing van het eerste gastenverblijf liep een beetje uit de hand en het was een grote investering, aangezien we het huis huurden. De huisbaas zag dit ook in en hij bood aan om het huis te verkopen aan ons.” Vervolgens ging Jurjen aan de slag met de tweede schuur, die van origine als opslagplaats diende en zelfs geen ramen had. “Een paar weken nadat de koopakte was getekend zijn we begonnen met verbouwen, en dat is dus onze Ibiza Campo Loft geworden.”

De Ibiza Campo Loft is een vrijstaand gebouw op het terrein en heeft een industriële uitstraling. “Daar is ook de naam vandaan gekomen. Campo duidt natuurlijk op de ligging op het veld en Loft verwijst naar een industriële woning. Daar hadden we meteen het concept voor ons ontwerp te pakken; de mix van rustiek en industrieel diende als basis voor ons ontwerp. Die combinatie maakt het in onze ogen ook een heel leuk project.” Het interieur is voorzien van typische Ibiza elementen, maar we zien tevens veel stadse invloeden. Volgens Jurjen geeft dat het interieur ook een persoonlijke touch. “We zijn natuurlijk van de stad naar het eiland verhuisd en dat zie je terug in de keuzes die wij gemaakt hebben bij het verbouwen en inrichten van dit gastenverblijf.”

Jurjen is door zijn werk gewend om de wensen van een ander te vertalen naar een bijzonder interieur, maar in dit geval was hij zowel ontwerper als opdrachtgever. “We zijn op zoek gegaan naar wat we willen vertellen en waar we voor staan. We hebben veel inspiratie uit onze directe omgeving gehaald, maar ik reis ook veel en dat heeft zeker invloed gehad op dit project. Wat mij betreft had dit project ook ergens anders kunnen staan; het heeft een universele uitstraling.”

De verbouwing was een flinke klus. De constructie van het gebouw bleef staan, dit zien we terug in de twee betonnen kolommen in het midden van de loft. Daarnaast zijn de typische balken bewaard gebleven en gerenoveerd. Jurjen: “We hebben twee prachtige slaapkamers gerealiseerd, in de uiteinden van het gebouw. In de badkamer staat een vrijstaand bad, een echte eyecatcher. Deze ruimte heeft een raam naar de woonkamer toe, die alleen vanuit de badkamer geopend kan worden. Dus als je dat wil, kan je het raam openen en dan kijk je vanuit bad zo uit op de natuur.”

Uitdaging

Het interieur van de Ibiza Campo Loft is clean en industrieel, maar tegelijkertijd zien we veel bijzondere details. Een mooi voorbeeld is de eetkamer, waar verschillende kunstwerken een speels contrast creëren. Volgens Jurjen was deze ruimte nog wel een uitdaging. “Dit was een vrij donkere ruimte en ik wist niet zo goed wat ik ermee aan moest. Uiteindelijk hebben we een dakraam gemaakt en dit was een perfecte oplossing. De lichtinval maakt dat de eetkamer eigenlijk een van de mooiste kamers van de loft is geworden.”

Voor Jurjen is dit project een mooie showcase van zijn werk. “Voor mijn gevoel hebben we het maximale gehaald uit de beschikbare 80m2. Het voelt ruimtelijk aan en is zeer efficiënt ingedeeld. Ook qua stijl, contrasten en details hebben we het maximale eruit gehaald.” Tegelijkertijd met deze verbouwing heeft Jurjen zijn winkel verbouwd en ingericht. “De winkel bevindt zich in een heel leuk pandje in San Lorenzo, vlakbij ons huis. Sinds ik daar gevestigd ben, lopen de zaken erg goed. We krijgen steeds meer projecten en moeten zelfs selectiever zijn in welke projecten we aannemen. We hebben projecten over het hele eiland. Momenteel werken we onder andere aan de renovatie van een oude finca en de inrichting van een prachtige villa in Es Cubells.”

Bron: Ibiza Interiors