Beachouse Ibiza Yoga

Ibiza heeft de reputatie van het feesteiland van de Balearen, maar buiten het clubleven vind je frisse lucht, zon en gezonde lokale producten. Het eiland trekt steeds meer mensen die zich willen losmaken van de dagelijkse routines die stress veroorzaken in een prachtige natuurlijke omgeving. Ibiza is de perfecte plek voor fitness, gezondheid en transformatie. Voor wie weer helemaal in balans wil komen, worden verschillende retreats georganiseerd. Wij zochten de meest bijzondere retreats voor je op.

Vijf meest bijzondere retreats op Ibiza

Happy Soul Travel

Retreats specialist Saskia Vrielink vertelt ons over de verschillende retreats die zij aanbeveelt op Ibiza. Saskia: “De retreats vinden plaats op verschillende zorgvuldig geselecteerde accommodaties in de ‘Golden Triangle’ in het Noord Westen van Ibiza, tussen Santa Miguel, Sant Joan en Sant Llorenç.” Eén van de retreats die je via Happy Soul kunt boeken, is de Rejuvenate Yoga & Holistic Fitness Retreat. Tijdens deze retreat leer je weer helemaal met de flow van het leven mee te bewegen. “Duik diep in je yoga practice en de eeuwenoude Ayurvedische wijsheid om meer harmonie en balans in lichaam en geest te vinden,” licht Saskia toe. “Je verblijft in een fijne villa nabij San Lorenzo. Elke dag starten we met een heerlijke flow les en leer je meer over yogafilosofie.” De retreats zijn te boeken op www.happysoultravel.nl.

Peace of Soul

Sandra Hartsuiker-Cortenbach helpt je tijdens haar retreat bij het loslaten van verwachtingen uit je omgeving en bepaling van je richting. “Wil jij graag een andere richting op in je leven, maar blijf je in je huidige situatie hangen? Zijn er steeds redenen om een bepaalde stap in je leven niet te zetten? Soms gebeuren er dingen in het leven waardoor je een keerpunt maakt en nieuwe beslissingen neemt over hoe je je leven verder invulling wilt geven. Dit kan zijn op het gebied van gezondheid, relaties, geld of werk. Voor mij persoonlijk was het een heftige gebeurtenis in mijn leven waardoor ik het besluit heb genomen om m’n leven anders in te richten. Maar ik ben ervan overtuigd dat je dit keerpunt op een hele fijne en leuke manier kunt bereiken,” aldus Sandra. Haar retreat ‘Leef vanuit je hart’ kenmerkt zich door drie onderdelen die dagelijks terugkeren: yoga, workshops en gezonde voeding. Meer informatie vind je op www.peaceofsoul.nl.

Journey of a life time

Annet Schram noemt haar retreat op Ibiza een levensveranderende reis en dat maakt ons wel nieuwsgierig. Wat maakt haar retreat dan zo bijzonder? “Wij bieden als eersten paardencoaching aan op Ibiza en laten dit ook terugkomen in onze retreats. Ontmoeten en bewegen met paarden levert waardevolle metaforen en associaties op, een intense ervaring met betekenis. Direct een spiegel van mechanismes en dagelijkse patronen, waardoor je de mogelijkheid krijgt je eigen handelen eens op een andere wijze te bekijken en te doorvoelen. Laat de paarden je meenemen naar een plek waar je al heel lang niet geweest bent. Het vrije en onbezorgde in jezelf (her)ontdekken,” legt Annet uit. Daarnaast spelen yoga, mindfulness, ademwerk en transformationele coaching een belangrijke rol. “Deze samenstelling vind je nergens anders. Alles wat wij weten en waar wij mensen in het dagelijks leven mee begeleiden, bieden we jou in deze reis. Ibiza is naast een geweldige retraite locatie uitermate geschikt voor persoonlijke groei.” De eerstvolgende retreat vindt van 15 tot en met 19 oktober plaats. Meer informatie vind je op www.journeyofalifetime.nl.

Yoga mindfulness Ibiza

Last, but not least in dit rijtje van retreats: de yoga & mindfulness retreats van Jasmine Nooij. Met haar bedrijf Yoga Mindfulness Ibiza organiseert ze ‘life changing’ retraites op Ibiza. Jasmine: “Deze retraites gaan dieper dan een standaard yoga ontspanningsweek en zijn bedoeld om mensen naar ‘the next level’ in hun ontwikkeling te brengen. Veel mensen voelen een verlangen naar meer levensvreugde, innerlijke rust, vrijheid en zelfliefde. Tijdens de Inner change weken en Love Yourself retraites werken we aan deze thema’s. Via mindfulness, yoga, stilte dagen, diepgaande therapieën, familieopstellingen, innerlijk kind werk, master mind trainingen en wandelingen groeien mensen naar een verbeterde relatie met zichzelf en het leven.” De retraites van Yoga Mindfulness Ibiza worden eens per maand gegeven en vinden plaats op één van de mooiste plekken op Ibiza. Meer informatie vind je op www.yoga-mindfulness-ibiza.com.

Beachyoga

Vind je een retreat van meerdere dagen nog een beetje te spannend, maar wil je al wel proeven van de ontspannende werking van yoga? BEACHOUSE (in Playa d’en Bossa) biedt yogalessen op het strand aan. De lessen starten om 09.30 uur en worden van maandag tot en met vrijdag gegeven. Je kunt de lessen gratis volgen, al wordt een donatie wel gewaardeerd. Deze donaties worden uiteindelijk verdeeld over diverse lokale goede doelen. Wil je de dag echt goed starten? Geniet na de yogales van een gezond ontbijt bij BEACHOUSE. Meer informatie vind je op www.beachouseibiza.com.

Bron: Ibiza Magazine, editie 4 2018

Happy Soul Travel Yoga Retreat
Bron: Happy Soul Travel