Las Salinas

De lange strook van het zachte zand en kristalhelder water, het strand van Las Salinas, combineert de glamour van Ibiza, een beetje nudisme en gezinsvriendelijkheid. In het zuiden van het eiland ligt deze dromerige strand, in het beschermde natuurreservaat met dezelfde naam. 

Waarom moet je daarheen?

Je mengt je met de coole, de hippe en de hippies – allemaal aangetrokken door de party vibes en geweldige beats die vanuit de vele strandtentjes te horen zijn. Op het strand zie je mensen lopen in de nieuwste beachwear en het zou zomaar kunnen dat een celebrity over het strand loopt terwijl jij aan een heerlijke cocktail zit. 

Wat te doen?

Door de ligging in het zuiden is er de hele dag zon en veel mooie mensen om naar te kijken, terwijl er heerlijk eten en drinken wordt bezorgd op het strand. De prijzen liggen hier wel iets hoger. Mocht je niet veel willen uitgeven, neem dan een picknick-pakket mee. Je kunt leren duiken, op een waterfiets spetteren en als je even je benen wilt strekken, kun je een wandeling maken langs de kust. 

Las Salinas
Bron: Ibiza Spotlight

Hoe kom je daar?

Je kunt Las Salinas bereiken per auto of bus vanuit Ibiza-stad of Playa d’en Bossa. Volg de borden naar de luchthaven en neem op de rotonde bij het Hippodome de afslag naar Salinas en volg de borden.

Extra tip!

Als je in de avond nog wil doorgaan, dan is Boutique Hostal Salinas een goede spot voor cocktails met uitstekende dj’s.