De beste manier om het eiland te verkennen? Met een auto natuurlijk. Dat deed ook onze eigen Cilla. Samen met vriendin Sophia de Boer huurde zij een ‘lelijke Eend’ en tufte met fotograaf Tamás Kooning Lansbergen op de achterbank langs haar favoriete strandjes. Nou ja, laat dat lelijk eigenlijk maar weg… Een prachteend, aldus de enthousiaste dames!

Eerste strandje op het lijstje: Cala d’en Serra. Niet heel makkelijk te bereiken, want de weg gaat hier nogal stijl naar beneden, maar als je er eenmaal bent… prachtig! Bij dit strandje vind je een leuke kleine chiringuito waar je zomers terechtkunt voor een simpel hapje of wat te drinken. Verder wat vissershuisjes, maar vooral veel rust. Een super plek om in alle rust lekker te zwemmen en te snorkelen.

Ook Cala Mastella scoort hoog in Cilla’s favorietenlijstje. Dit kleine strandje in het noordoosten van la Isla Blanca is door het ondiepe water ook zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan. Zowel de zonaanbidders als diegenen die liever in de schaduw zitten, vinden hier gegarandeerd een lekker plekje om hun handdoek neer te leggen. Trek gekregen? Schuif dan aan bij het naastgelegen restaurant El Bigote; Spaanser dan dit vind je het haast niet. Het is dan ook zeer populair, zowel bij de locals als bij toeristen. Van tevoren reserveren is dus wel aan te raden.

Nieuw parallel aan oud
Het Eendje vervolgt zijn route richting Portinatx in het uiterste noorden van Ibiza en ook de weg naar San Vincente wordt aangedaan. Laatstgenoemde is een nieuwe autoweg die parallel loopt aan de oude weg van San Juan naar de kerk van San Vincente; een weg die enkele jaren geleden zwaar getroffen is door een grote brand. Een bijzonder verhaal over deze weg valt trouwens te lezen in het boek ‘The road to San Vincente’ van schrijver Leif Borthen. Aanrader!

Schitterend uitzicht
Natuurlijk wordt er onderweg ook regelmatig gestopt voor een drankje, zoals bij Can Toni Mariano voor het gezelschap verder rijdt richting Pou des Lleo, een idyllische, rustig gelegen baai met een mooi zandstrand. Vlakbij vind je restaurant Salvador en ook een wandeling langs de ruige rotskust is hier zeker de moeite waard. De weg langs Salvador leidt je naar een oude verdedigingstoren, Torre d’en Valls, waar je meteen een schitterend uitzicht hebt op de zee en het eiland Tagomago.

Mooie afsluiting
Het bijzondere tripje wordt afgesloten met een bezoekje aan Sa Caleta, een bijzonder strand met aangrenzend een perfect visrestaurantje, een echt familiebedrijfje. Aan de linkerkant van dit strand vind je hoog boven op de rotsen een opgraving van de eerste nederzetting op het eiland. Rechts tref je dan weer een prachtige plek om te snorkelen. Een mooie afsluiting van een heerlijke dag in een Eendje over Ibiza…