Ibiza Magazine Medieval Festival

Ben je benieuwd naar hoe het leven op Ibiza in de middeleeuwen was? Of heb je gewoon zin in een tof feest? Bezoek dan zeker het Medieval Festival op Ibiza. Elk jaar in mei trekt dit gratis festival in Eivissa meer dan 100.000 bezoekers. Het Medieval Festival staat in teken van het oude Ibiza en brengt je een paar eeuwen terug in de tijd. Dit jaar vindt het festival plaats op 6, 7 en 8 mei 2016. Op donderdagavond 5 mei wordt het festival geopend.

Oorsprong van het Medieval Festival
De oude wijk van Eivissa, Dalt Vila, is in 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Sindsdien wordt elk jaar het Medieval Festival gehouden om deze vermelding op de lijst van UNESCO maar ook de rijke geschiedenis van Ibiza te vieren. Daarom worden de straten van Dalt Vila elk jaar veranderd in het decor van de middeleeuwen, om de bezoekers even terug in de tijd te laten gaan.

Ibiza Magazine Medieval Festival

 

Wat is er te doen op het Medieval Festival?
Tijdens het Medieval Festival veranderen de straten van de oude stad Dalt Vila in een groot openluchttheater. Je kunt genieten van muzikale optredens, straattheater, artiesten, riddertoernooien, dans en demonstraties van ambachtelijke handwerkers, zilversmeden of chocoladekunstenaars. De organisatie doet er alles aan om de bezoekers in de stad zoveel mogelijk de sfeer van tijdens de middeleeuwen te laten proeven. Er lopen daarom inwoners verkleed als ridders, narren en prinsessen door de stad, en er staan kramen waar authentieke producten te koop zijn. Ook middeleeuwse gerechten mogen niet ontbreken op dit festival, waardoor de straten gevuld worden met heerlijke geuren, fijne muziek en prachtige kleuren. Zowel voor kinderen als volwassenen is het festival leuk om mee te maken.

Datum: donderdagavond 5 mei, vrijdag 6 mei, zaterdag 7 mei en zondag 8 mei 2016.
Locatie: Eivissa, Ibiza.
Entree: Gratis.

VIDEO: Essential Ibiza
FOTO’S: www.spainisculture.com, www.canplanells.co.uk, www.ibiza-spotlight.com, blog.copass.org