5 tips om Valentijnsdag te overleven als single

Valentijnsdag… Je hebt het idee dat iedereen om je heen verliefd is en samen gezellig samen Valentijn wil vieren. Liefdeskoppels verwennen elkaar met symbolische cadeaus, rode rozen en organiseren romantische avonden. En de singles dan? Sommige zijn al jaren op zoek naar de ware, maar kunnen hem of haar niet vinden. En als je net uit een relatie komt en nog met een gebroken hart rondloopt, dan is Valentijnsdag een pijnlijk feestje.

5 tips om Valentijnsdag te overleven als single

1. Spendeer ‘quality time’ met single vrienden

Neem contact op met al je single vrienden en maak een speciale planning om een geweldige dag te hebben. Nodig ze bijvoorbeeld uit bij jou thuis, kijk een film, speel een spelletje of ga samen naar een spa. Verwen jezelf en je vrienden/vriendinnen en volg vooral je hart door te doen waar je zin in hebt. Je zult verrast zijn hoe leuk je het kunt hebben zonder enige romantische interesse.

2. Gebruik Valentijnsdag om je band te versterken

Liefde heb je natuurlijk niet alleen voor je Valentijn, maar ook voor familie en vrienden. Stuur Valentijnskaarten of persoonlijke berichten naar iedereen die veel voor je betekent. Zij zullen dit zeker waarderen en waarschijnlijk zul je hier veel ‘liefde’ voor terug krijgen! Wie heeft een Valentijn nodig als je er tien kunt hebben?

3. Voed je ziel

Maak van je Valentijnsdag een spiritueel groeimoment. Denk niet aan wat je mist, maar denk aan de dingen die je juist wel hebt en zet dit op een rijtje. Kun je niks bedenken? Denk aan vrijheid, onafhankelijkheid, mogelijkheden tot nieuwe vriendschappen zonder dat iemand er iets van zegt en je hebt je vrije tijd helemaal voor jou alleen. 

4. Verwen jezelf

Bak een taart, koop mooie bloemen voor jezelf, neem een warm bad, trek je mooiste lingerie aan en verwen jezelf met een heerlijk diner die je zelf thuis hebt klaargemaakt. Je kunt het toch best gezellig hebben met jezelf?

5. Een cadeautje van Ibiza Magazine?

Om Valentijnsdag voor de singles iets leuker te maken, verloten wij op 14 februari 2019 een jaarabonnement (6 edities) op Ibiza Magazine. Ben of ken jij een single die dit cadeautje graag zou willen krijgen? Reageer op de post op Facebook of Instagram en laat ons weten waarom jij zou willen winnen.